Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αν και προσπαθησαμε δεν περασαμε στον τελικο 69-57 με τις Εσπερίδες

Οι Εσπερίδες επικράτησαν του Πανιωνίου με 69-57 στον πρώτο ημιτελικό του 13ου Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, που διεξάγεται στο 3ο Κ.Γ. Άνω Λιοσίων. Η ομάδα της Καλλιθέας είχε το προβάδισμα από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και παρότι εκείνη της Νέας Σμύρνης έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο σε απόσταση ενός πόντου, ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο χάρισε τη νίκη στο συγκρότημα του Γιώργου Λειβάδη.

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες, που στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα Αθηναϊκός-Παναθηναϊκός, ήταν η Λατόγια Ουίλιαμς με 23, ενώ για τις ηττημένες η Μπρίτανι Τζόνσον με 20.

Δεκάλεπτα: 13-11, 29-35, 48-49, 57-69.

Πανιώνιος (Παππάς): Αξιοπούλου 7 (1), Σαλιέ, Τζόνσον 20, Παπαμιχαήλ 12, Θεοδωρομανωλάκη, Μίλκοβα 10, Τασούλη 6, Γιαννακοπούλου 2.

Εσπερίδες (Λειβάδης): Τζεγιανάκη 9, Καλογήρου 10 (2), Αθανασίου 3 (1), Λουκάτου 6, Σπίνου, Λούκα, Καλοπήτα 7 (1), Ντάναμ 11, Ουίλιαμς 23.

Διαιτητές: Σκούτας-Παπαθανασίου (Ευστρατίου)


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιώργος Λειβάδης (προπονητής Εσπερίδων): : «Θέλαμε περισσότερο τη νίκη, εμφανιστήκαμε πιο παθιασμένοι και πιο φανατισμένοι κι έχοντας το μυαλό μας στην άμυνα. Στην αρχή είχαμε άγχος, αλλά μας έφυγε σιγά σιγά παίζοντας άμυνα. Τα στατιστικά μεταξύ των δύο ομάδων είναι σχεδόν τα ίδια, εκτός από τις ασίστ, που είχαμε λιγότερες. Το «κλειδί», λοιπόν, ήταν η άμυνά μας. Στην τέταρτη περίοδο παίξαμε πάρα πολύ καλά, δεχθήκαμε μόλις εννέα πόντους και βάλαμε είκοσι. Συγχαρητήρια στις παίκτριές μου για όλα αυτά που έχουν κάνει φέτος. Είμαι υπερήφανος για αυτά τα κορίτσια, κάνουν μεγάλη προσπάθεια».

Αλέξανδρος Παππάς (προπονητής Πανιωνίου): «Συγχαρητήρια στην ομάδα των Εσπερίδων και τον προπονητή τους, έκαναν πολύ καλό παιχνίδι. Έδειξαν από την αρχή πως το ήθελαν περισσότερο, ήταν πιο συγκεντρωμένες από εμάς σε καίρια σημεία, εξάλλου εμείς δεν καταφέραμε να μπούμε στον αγώνα παρά μόνο σε ένα τρίλεπτο, μιας και χάσαμε προσωπικές μάχες κι έτσι δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό. Επίσης, δεν καταφέραμε να περιορίσουμε την Ουίλιαμς. Είναι χαρακτηριστικό πως πήρε οκτώ επιθετικά ριμπάουντ, που σχεδόν όλα τα έκανε καλάθι. Οι Εσπερίδες κέρδισαν δίκαια, εμείς δεν αξίζαμε την πρόκριση στον τελικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου